Komunikacijos, bendradarbiavimo, kritinio mąstymo įgūdžių tobulinimas Ispanijoje

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Komunikacijos, bendradarbiavimo, kritinio mąstymo įgūdžių tobulinimas Ispanijoje

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos istorijos mokytojas Viktoras Pociulis dalyvavo savaitės trukmės kursuose anglų kalba „4 C´s Creative, Collaborative, Critical and Communicative Teachers“. Kursai vyko Ispanijoje, Valensijos mieste esančiame mokymo centre „Esmovia“. Įstaiga turi ypač aukštą kompetenciją turinčius dėstytojus ir profesionalią komandą.

V Pociulis kursai

 

Kursus vedė dėstytoja Kelsie Kerwin. Kiekvieną dieną vyko po 3 užsiėmimus, kurių metu kursų dalyviai tobulino bendravimo įgūdžius anglų kalba, gebėjimus kurti ir pristatyti sudėtingas situacijas atspindinčias prezentacijas, komunikuoti, bendradarbiauti tarpusavyje, kritiškai vertinti. Darbas vyko mažomis grupėmis. Visi dalyviai buvo mokytojai iš įvairių Europos sąjungos šalių. Šiame kurse dalyvavo mokytojai iš Lietuvos, Portugalijos, Rumunijos, Slovėnijos.

Dalyviai susipažino su naujausiais mokymo(si) metodais, ir įrankiais. Kursų metu vyko debatai, diskusijos, darbas poromis, grupėmis, buvo ruošiamos prezentacijos, darbai atspindintys įvairias situacijas mokykloje. Svarbu tai, kad kursuose pagrindinis dėmesys buvo skiriamas praktikai. Kiekvieną dieną užsiėmimų pabaigoje buvo skiriamos užduotys, orientuotos į gautos informacijos įtvirtinimą praktikoje.

Penktą kursų dieną dalyviai lankėsi vienoje iš Valensijos mokyklų „Concha Espino centro escolar“. Mokykloje aplankytas pradinio ir pagrindinio mokymo skyriai, susipažinta su pamokų struktūra, mokyklos mokytojais, mokiniais.

Laisvu laiku dalyviai galėjo susipažinti su Valensija, garsėjančia savo istorija ir nepakartojamu klimatu. Dalyviams buvo suteikta galimybė pigiau aplankyti garsiausius Valensijos objektus ir susipažinti su Ispanijos kultūra.

Europos Komisijos finansuojamos programos „Erasmus+“ mobilumo projektai - tai puiki galimybė pedagogams tobulinti dalykines, bendrąsias, komunikavimo užsienio kalba kompetencijas, didinti pedagogų supratimą apie kitas kultūras ir šalis, vystyti europinę dimensiją, užmezgant ryšius su bendrojo ugdymo mokyklomis užsienyje, skatinti inovatyvią projektinę veiklą, kuriant tarptautinių ryšių tinklus, viešinti mokyklos veiklą šalies ir europiniu mastu, plėtoti pedagogų tęstinį profesinį bei asmenybės tobulinimąsi, sudarant sąlygas asmeninio meistriškumo, lyderystės, saviraiškos ugdymuisi.

V Pociulis kursai1

V Pociulis kursai2

Istorijos mokytojas Viktoras Pociulis

 

Prisijungę

Dabar svetainėje 107 svečiai ir narių nėra

Prisijungti