Treniruotė kitaip su smūginiu (spikeball)

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Treniruotė kitaip su smūginiu (spikeball)

2022 m. lapkričio 15 d. Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje vyko treniruotė kitaip – krepšinio, sunkiosios atletikos, irklavimo, bokso ir dziudo sporto šakų mokiniai žaidė smūginį.

Smuginio treniruote17

 

Gimnazijoje svečiavosi Lietuvos smūginio federacijos treneriai Audrius Pocius ir Arnas Tadaravičius. Entuziastingi treneriai smūginį pristato visoje Lietuvoje. Keliauja po įvairias švietimo įstaigas, kur stengiasi įtraukti jaunimą į šią sporto šaką, organizuoja smūginio stovyklas vaikams, įvairiuose šalies miestuose dalyvauja sporto ir kitose šventėse, kur pristato smūginį aktyviai bendruomenei. Treneriai turi kilnų norą – šiais išmaniųjų įrenginių laikais skatinti vaikų aktyvumą ir įsitraukimą į sportą. Kol kas smūginio komandas turi tik Panevėžys, Kaunas, Vilnius ir Biržai.

Smūginis – tai Lietuvoje nauja ir sparčiai populiarėjanti sporto šaka, naudinga sportininkams. Ji gerina koordinaciją, reakciją, greitį ir ištvermę bei palaiko sportinę formą.

Žaislų gamintojas Džefas Knurekas smūginį sukūrė 1989 m. Japonijoje. Populiariausias Smūginio prekinis ženklas įkurtas 2007 m. Čikagoje. Smūginis Lietuvą pasiekė visai neseniai. Tai – įdomus, komandinis žaidimas, kurį galima žaisti tiek lauke, tiek viduje. Žaidimo tikslas – pataikyti į kamuolį taip, kad jis, atsimušęs nuo tinklo, kristų taip, jog priešininkų komanda negalėtų jo sėkmingai atmušti. Smūginio įranga susideda iš kamuolio ir tinklo. Patartina kamuoliuką palikti pusiau minkštą, nes tai palengvina kamuolio valdymą žaidimo metu. Tinklas žaidimo metu nuolatos turi būti stipriai įtemptas, kad žaidimas galėtų vykti sklandžiai. Smūginio taisyklės yra pasiskolintos iš tinklinio. Žaidimas yra 2 prieš 2, tačiau žaidėjai gali laisvai judėti aplink tinklo perimetrą, nėra jokių linijų ir ribų, jei tik jie netrukdo varžovams žaisti. Kaip ir tradicinis tinklinis, komandos draugai gali panaudoti tik du kamuolio perdavimus, po to nukreipdami kamuolį atgal į tinklo zoną.

Gimnazijoje treneriai Audrius ir Arnas ne tik paaiškino smūginio žaidimo taisykles ir subtilybes, bet ir parodė įvairias gudrybes, leidžiančias pergudrauti varžovus. Smūginis – puiki alternatyva įprastai treniruotei. Treniruotė kitaip – pavyko! Smūginis yra įdomus ir linksmas žaidimas, kurį integruosime į savo sporto šakų treniruotes!

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos informacija

Prisijungę

Dabar svetainėje 24 svečiai ir narių nėra

Prisijungti