Mokslo žinios padeda siekti sportinių aukštumų

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Mokslo žinios padeda siekti sportinių aukštumų

Spalio 13 d. Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje II-IV klasių mokiniams vyko profesinio informavimo pamoka, kurios tikslas – skatinti mokinius domėtis įvairiomis profesijomis, padėti kryptingai ir nuosekliai planuoti karjerą.

Profesinis orientavimas3

 

Judesių, fizinio aktyvumo ir sporto mokslo profesorius habil. dr. Albertas Skurvydas pasidalino naujausiomis mokslo žiniomis apie pagrindinius sveikatos stiprinimo fiziniu aktyvumu principus. Sportininkai mano, kad kuo daugiau sportuosiu, tuo stipresnis būsiu. Tačiau moksliniai tyrimai tokio požiūrio nepatvirtina. Labai svarbu sportuoti optimaliu fiziniu krūviu: nei per mažu, nei per dideliu. Treniruotėse turi vyrauti jėgos ir ištvermės treniravimo pratimų darna. Svarbu fizinius pratimus derinti su sveika mityba ir viską atlikti savo noru optimistiškai nusiteikus. Sportininkas turi žinoti savo maksimalų deguonies suvartojimą (MDS), tai svarbiausias mūsų kūno metabolinės, kvėpavimo ir širdies-kraujagyslių sistemos sveikatos (kitaip tariant darbingumo) rodiklis.

Lektorė doc. dr. Daiva Majauskienė pristatė Vytauto Didžiojo universiteto bakalauro studijų programas, jų išskirtinumą bei atsiveriančias darbo rinkos galimybes baigus studijas. Vytauto Didžiojo universitete platus studijų programų pasirinkimas tiksliųjų mokslų, humanitarinio ar socialinio profilio abiturientams. Galima susidaryti savo studijų tvarkaraštį ir pačiam nuspręsti kada ir kokius dalykus studijuoti. Studentas gali studijuoti gretutinę studijų programą. Sporto studijų programos tikslas – parengti kompetentingą ir šiuolaikišką sporto trenerį, gebantį kurti sportininkui patrauklią motyvuojančią aplinką, taikantį naujausias mokslo žinias, išmanantį inovatyvius ugdymo metodus bei technologijas.

Mokslo žinios ir naujausios technologijos padeda siekti sportinių rezultatų! Dėkojame profesoriui Albertui Skurvydui už gimnazijai padovanotas knygas „Judesių mokslas“. Knygų pagrindinis tikslas – supažindinti visus besidominčius griaučių raumenų struktūros ir funkcijos, judesių valdymo ir mokymo, kineziterapijos, sveikatinimo ir sportinės treniruotės mokslo klasika ir naujovėmis.

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos informacija

Prisijungę

Dabar svetainėje 45 svečiai ir narių nėra

Prisijungti