Gimnazistai dalyvavo Europos paveldo dienų minėjime

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Gimnazistai dalyvavo Europos paveldo dienų minėjime

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos atstovai dalyvavo Europos paveldo dienų programoje "Šimtametis Siaurukas“. Programos renginiai vyko VŠĮ ,,Aukštaitijos siaurasis  geležinkelis“ teritorijoje ir patalpose.

Simtametis siaurukas1

 

Pirmiausia visų gimnazijų komandos varžėsi drezinų varžybose. Smagu pažymėti, kad mūsų gimnazijos komanda aplenkė visus ir laimėjo I-ąją vietą.

Po to gimnazistams buvo pristatyta vagonų ekspozicija, papasakota apie jų paskirtį. Parodė gyvulinius vagonus, kuriais žmonės buvo tremiami į Sibirą.

Sulipome į vagonus ir buvome nuvežti į depą. Ten didžiulė patalpa, kurioje seniau remontuodavo vagonus, o dabar įrengta erdvė, pritaikyta įvairiems renginiams. Čia vyko ,,Protmūšis“. Mokiniai pasirinko komandas. Buvo pateikti įdomūs ir vaizdingi klausimai apie siauruko istoriją. Pertraukoje mokiniai vaišinosi kibinais ir sultiniu, pasirodė mažieji šokėjai.

Paskelbus ,,Protmūšio“ nugalėtojus, visų gimnazijų atstovams buvo įteikti siauruko medaliai, diplomai, šakočiai.

Grįžome smagiai nusiteikę, sužinoję daug naujo apie unikalią Panevėžio miesto įstaigą.

Paveldo_dienos2_002.jpgPaveldo_dienos13_002.jpgPaveldo_dienos14.jpgPaveldo_dienos15_002.jpgPaveldo_dienos16_002.jpgSimtametis_siaurukas.jpgSimtametis_siaurukas1.jpgSimtametis_siaurukas2.jpg

                    Mokinius lydėjusios mokytojos Ramūnė Burneikienė ir Eugenija Mockūnienė 

Prisijungę

Dabar svetainėje 27 svečiai ir narių nėra

Prisijungti