Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje organizuota akcija „Patyčių dezinfekcija“

slaidas1
slaidas2
slaidas3
slaidas4
slaidas5
slaidas6
slaidas7
slaidas8
slaidas9
slaidas10
slaidas11
slaidas12
slaidas13
slaidas14
slaidas15
slaidas16
slaidas17
slaidas18
slaidas19

Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje organizuota akcija „Patyčių dezinfekcija“

  Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos mokinių taryba kovo mėnesio I-III savaitėmis ėmėsi darbo organizuojant akciją „Patyčių dezinfekcija“. Akcijoje dalyvavo ir mokiniai ir suaugusieji.

   Kasmet „Vaikų linija“ skelbia kovą Sąmoningumo didinimo mėnesiu BE PATYČIŲ, kviesdama visuomenę spręsti patyčių problemą. Šiemet organizacija paskelbė akciją, kuri skirta patyčių problemai spręsti, skatinti pagarbius ir draugiškus vaikų, suaugusiųjų tarpusavio santykius bei atkreipti dėmesį į vis dar visuomenėje pasireiškiančias patyčių apraiškas, kurias raginame stabdyti. Akcijos iniciatyvą palaiko Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius ir Panevėžio rajono pedagoginė psichologinė tarnyba.

   Mokiniai sukūrė skiriamąjį ženkliuką – logotipą „Dezinfekuoju patyčias bendraudamas(-a) draugiškai“ ir padaugino jį kiekvienam gimnazijos bendruomenės nariui, kad kiekvienas mokinys ar suaugęs jį segėdamas skleistu žinią, kad nepritaria patyčioms ir jų nepalaiko. Kovo 15 dieną 8-IV klasių mokiniai ir mokytojai rinkosi į gimnazijos aktų salę ir sudalyvavo „Patyčių dezinfekcija“ akcijai skirtame renginyje. Renginio programą sudarė video įrašo „Patyčios turi baigtis“ peržiūra; viktorina „Patyčių dezinfekcija arba ką aš žinau apie patyčias“; darbas grupėse, mokiniai kūrė plakatus apie egzistuojamas patyčių formas ir jų stabdymo bei nepritarimo būdus; vyko žaidimai, kuriantys ir gerinantys mokinių ir suaugusiųjų tarpusavio ryšį, santykius, atliko užduotį „Pasakyk 5 komplimentus arba teigiamas savybes apie kitos klasės mokinius“; sudarytos grupės vaidino sukurtas patyčių situacijų savo sugalvotas pabaigas. Baigdami renginį mokiniai neskubėjo skirstytis ir atminimui sustojo nusifotografuoti bendrai nuotraukai. Mokinių piešti piešiniai iškabinti gimnazijos koridoriuje.

   Akcija „Patyčių dezinfekcija“ netapo tik žodžiais. Džiugu, kad prie jos organizavimo  prisidėjo patys mokiniai, kurie visa širdimi atsidavė kūrybinei veiklai, o svarbiausia, moksleiviai į savo širdis įsileido didžiausias vertybes: toleranciją, supratimą, draugiškumą bei meilę kitam.

Parengė socialinė pedagogė

Solveiga Morkūnienė

  Renginio akimirkos:

Prisijungę

Dabar svetainėje 77 svečiai ir narių nėra

Prisijungti